bev-kep-1266E93EE-7908-5A24-EF48-72FA10BCC9D7.jpg
bev-kep-2CE71029C-ED8D-F2F8-9DB3-851D20F509F3.jpg
bev-kep-33C6C9628-8B96-468C-AA16-3B8097DA4BFF.jpg
bev-kep-4D461DB5E-D265-9CDE-F2A1-FE0209D69B95.jpg
bev-kep-5FBC3951C-B299-C087-0B08-F252CCD48323.jpg
bev-kep-68E3AFDF5-35E4-ABDA-BF9D-8475B12E0F1B.jpg
bev-kep-7BCE79664-B55A-C4E4-E643-C8DEAF9B70B6.jpg

ADR gépkocsivezetői

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

2022. augusztus 28-án vasárnap 8.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyam indító megbeszélésen a tanfolyammal kapcsolatos információk átadása mellett közösen meghatározásra kerülnek a tanfolyam előadásnapjai.

Előzetes tapasztalatok alapján az alaptanfolyam (NT2-9) javasolt előadásnapjai: 2022. szeptember 3. (szombat), szeptember 4. (vasárnap), szeptember 11. (vasárnap), szeptember 18. (vasárnap), a vizsga tervezett időpontja: 2022. szeptember 19. (hétfő).

Kérjük, a megbeszélésre hozza magával személyi igazolványátlakcímkártyájátvezetői engedélyét és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképet. Az ismeretfelújító kollégáknak a vizsga időpontjában érvényes ADR oktatási bizonyítvány is szükséges.

Hiszen Ön is tudja, az igazi gépkocsivezető veszélyes árut is tud szállítani. Ha szeretne jogosultságot szerezni veszélyes áru szállítására, vagy a közeljövőben jár le ADR oktatási igazolványa, várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken

Bővebben ... 

GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői továbbképző

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

2022. augusztus 28-án vasárnap 10.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

Az elmúlt időszakban a távoktatásos (e-learning) GKI tanfolyamaink voltak a jellemzőek (lásd alább), de igény, és megfelelő létszámú jelentkezés esetén tantermi képzésünk is indul. Kérjük, a jelentkezéshez hozza magával személyi igazolványátlakcímkártyájátvezetői engedélyét, amennyiben már volt GKI kártyáját és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképet

Ha tehergépkocsit, vagy autóbuszt vezet és még nincs, vagy már lejárt Gépjárművezetői Képesítési Igazolványa (GKI), várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

Bővebben ...

Árufuvarozó szakmai irányítói (vállalkozói)

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

 2022. szeptember 2-án pénteken 16.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyam tervezett előadásnapjai: 2022. szeptember 9. (péntek), szeptember 10. (szombat), szeptember 11. (vasárnap, szeptember 16. (péntek), szeptember 17. (szombat), szeptember 18. (vasárnap), szeptember 23. (péntek), szeptember 24. (szombat) és szeptember 25. (vasárnap), a vizsga a tanfolyamot követően egyedi egyeztetéssel kerül meghatározásra (jellemzően csütörtöki napokon). A vizsga tervezett helyszíne: KAV Vizsgaközpont, Pécs, Hengermalom u. 2.

A tanfolyam legalább 15 fő jelentkezése esetén indul. 

A Magyar Közlöny tavaly december 27-i számában megjelent jogszabályváltozás miatt (a 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendeletet módosították) 2022. május 21-től minden olyan díj ellenében végzett közúti árufuvarozáshoz, melyet 2,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsival végeznek - akár belföldi, akár nemzetközi forgalomban -, fuvarozói engedély szükséges (eddig ez csak a 3,5 tonna megengedett össztömeg fölötti gépkocsikra volt előírás).  

A fuvarozói engedélyhez 

  • igazolni kell a szakmai alkalmasságot
  • eleget kell tenni a jó hírnévre vonatkozó elvárásoknak és
  • le kell tenni egy pénzügyi biztosítékot. 

szakmai alkalmasságot az árufuvarozó szakmai irányítói (vállalkozói) tanfolyam elvégzésével és a hozzá tartozó vizsga letételével lehet megszerezni. A vizsga által megszerzett jogosultság 10 évre szól, utána továbbképzéssel és újabb vizsgákkal lehet meghosszabbítani. 

Ha árufuvarozó vállalkozást szeretne indítani, ha munkahelye, vállalkozása közúti árufuvarozási tevékenységet is végez és szüksége van szakmai irányítóra, ha szeretné megismerni az árufuvarozási tevékenységhez kapcsolódó szabályrendszert, ha naprakész ismeretekre vágyik a témában, várjuk tanfolyamunkon. Kérjük - amennyiben még nem tette meg -, az első előadásnapra hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, valamint továbbképzés esetén eredeti szakmai irányítói bizonyítványát.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ... 

GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői távoktatásos (e-learning) továbbképző

tanfolyamunkra

2022. augusztus 28. után előzetes telefonos egyeztetést követően (20/9225-372) folyamatosan jelentkezhet.

Számítógépe előtt ülve is fel tud készülni a GKI vizsgára. Ha úgy gondolja, hogy az önálló felkészülés, az egyedi időbeosztás jobban fekszik Önnek, mint a tantermi előadások, jelentkezzen személyi igazolványávalvezetői engedélyévellakcímkártyájával, amennyiben már volt GKI kártyájával és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképpel irodánkban. A papírmunka elvégzését követően hozzáférést kap a tananyaghoz (internet hozzáférés szükséges), majd az anyag megtanulását követően tud vizsgázni a Vizsgaközpont (Pécs, Hengermalom u. 2.) számítógépes termében.

A GKI tanfolyamra történő jelentkezést optimálisan a vizsga előtt kb. 3 héttel célszerű megtenni, hogy legyen megfelelő felkészülési idő a vizsga ellőtt, és a tananyag átolvasását követően maradjon idő a tesztkérdések többszöri átismétlésére, gyakorlására is.

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges:

  • egy e-mail cím,
  • internet kapcsolat,
  • számítógép, és
  • alapfokú számítógépes ismeret (kattintani tudás).

A GKI e-learning tanfolyam demója ITT megtekinthető.

Az aktuális tanfolyamdíjainkról a tanfolyamok leírásánál ill. a tanfolyam díjak menüpontban tájékozódhat, GKI árufuvarozó (tehergépkocsi-vezetői) továbbképző tanfolyamunk díja mindösszesen 65 900 Ft.

Ha szeretné megszerezni, megújítani Gépjárművezetői Képesítési Igazolványát (GKI kártya), keressen bennünket elérhetőségeinken.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Ne felejtse, tanfolyamaink elvégzése után nagyobb eséllyel indul versenybe a munkaerőpiacon, hiszen mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában igény van a jól képzett sofőrökre.

Bővebben ...  

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR)

tanfolyamot indítunk

2022. október 4-én kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni 2022. szeptember 23. péntekig lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy az első előadásnapra hozza magával személyi okmányait, valamint a legmagasabb iskolai végzettségének és a veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységének idejéről szóló igazolását.

A tanfolyam tervezett előadásnapjai 2022. október 4. (kedd), október 5. (szerda), október 11. (kedd), október 12. (szerda), október 18. (kedd), október 19. (szerda), október 25. (kedd), október 26. (szerda), november 2. (szerda), november 3. (csütörtök), a vizsga tervezett időpontja: 2022. november 6. (vasárnap).

Ha szeretné megismerni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha munkahelye, vállalkozása veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységet is végez, ha naprakész ADR ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több, mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ...

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó ismeretfelújító (ADR, RID)

tanfolyamot indítunk

2022. október 18-án kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni a jelzett időpontig (első előadásnap) lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy az első előadásnapra hozza magával személyi okmányait és a vizsga időpontjában még érvényes  veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványát.

A tervezett előadásnapok (ADR): 2022. október 18. (kedd), október 19. (szerda) és október 20. (csütörtök - RID) a vizsga tervezett időpontja: 2022. november 6. (vasárnap).

Természetesen az ismeretfelújító biztonsági tanácsadóknak is lehetőséget biztosítunk az alaptanfolyam bármely (vagy akár minden) előadásán való részvételre.

Ha egy éven belül lejár veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványa, szeretné átismételni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha naprakész ADR ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ... 

A veszélyes áru szállításában közreműködő személyek (ADR 1.3) képzése előzetesen egyedileg egyeztetett időpontokban történik!

Az ADR 1.3 fejezet vonatkozó előírásai szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásokból. A képzésre az ADR előírásai szerint azon vállalkozások, intézmények dolgozóinak is szüksége van, akik pl. korlátozott mennyiségben csomagolt árukra vonatkozó mentességgel, vagy az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentességgel szállítanak veszélyes árukat.

Az ADR belföldi kihirdetéséről szóló 61/2013 (X.17.) NFM rendelet szerint a képzés megtartása legalább két évenként a résztvevők számára kötelező.

Várjuk megtisztelő jelentkezését az idén 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken. Az ADR 1.3 e-learning képzéssel kapcsolatosan tájékozódjon a https://adroktatas.hu honlapon.

Bővebben ... 

ONLINE TESZT GYAKORLÁSI LEHETŐSÉG a HIR ADR Iskolában!

Az ADR gépkocsivezetői alapvizsgára (NT2-9) történő sikeres felkészülés érdekében kérdésbankot állítottunk össze, ami az érdeklődők részére a tesztidőszakban regisztráció nélkül rendelkezésre áll. Ha éppen ADR vizsgára készül, vagy csak kíváncsi jelenlegi tudására, töltse ki a teszteket, és értékelje tudását egy gombnyomással.

Bővebben ...

Nézze meg facebook oldalunkat is, a közeljövőben az ADR aktuális kérdéseivel ott is foglalkozunk!