bev-kep-1266E93EE-7908-5A24-EF48-72FA10BCC9D7.jpg
bev-kep-2CE71029C-ED8D-F2F8-9DB3-851D20F509F3.jpg
bev-kep-33C6C9628-8B96-468C-AA16-3B8097DA4BFF.jpg
bev-kep-4D461DB5E-D265-9CDE-F2A1-FE0209D69B95.jpg
bev-kep-5FBC3951C-B299-C087-0B08-F252CCD48323.jpg
bev-kep-68E3AFDF5-35E4-ABDA-BF9D-8475B12E0F1B.jpg
bev-kep-7BCE79664-B55A-C4E4-E643-C8DEAF9B70B6.jpg

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR)

tanfolyamot indítunk (MÁR ELŐADÁS IS LESZ!!!)

2023. március 21-én kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni az első előadásnapig lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy a jelentkezéshez hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, valamint legmagasabb iskolai végzettségének és a veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységének idejéről szóló igazolását.

A tanfolyam tervezett előadásnapjai (az előzetesen meghirdetetthez képest vannak apróbb változások): 2023. március 21. (kedd), március 22. (szerda), március 28. (kedd), március 29. (szerda), április 4. (kedd), április 5. (szerda), április 11. (kedd), április 12. (szerda), április 13. (csütörtök - 1 osztály), április 18. (kedd), a vizsga tervezett időpontja: 2023. április 20. (csütörtök).

Ha szeretné megismerni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha munkahelye, vállalkozása veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységet is végez, ha naprakész ADR ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a közel 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ...

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó ismeretfelújító (ADR, RID, ADN)

tanfolyamot indítunk (MÁR ELŐADÁS IS LESZ!!!)

2023. április 4-én kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni az első előadásnapig lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy a jelentkezéshez hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, valamint s vizsga időpontjában még érvényes veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó bizonyítványát.

A tervezett előadásnapok: 2023. április 4. (kedd), április 5. (szerda), április 6. (csütörtök - RID), a vizsga tervezett időpontja: 2023. április 20. (csütörtök).

Természetesen az ismeretfelújító biztonsági tanácsadóknak is lehetőséget biztosítunk az alaptanfolyam bármely (vagy akár minden) előadásán való részvételre.

Ha egy éven belül lejár veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványa, szeretné átismételni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha naprakész ADR ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a közel 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ...

ADR gépkocsivezetői

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

2023. április 16-án vasárnap 8.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyam indító megbeszélésen a tanfolyammal kapcsolatos információk átadása mellett közösen meghatározásra kerülnek a tanfolyam előadásnapjai.

Előzetes tapasztalatok alapján az alaptanfolyam (NT2-9) javasolt előadásnapjai: 2023. április 22. (szombat), április 23. (vasárnap), április 30. (vasárnap), május 7. (vasárnap), a vizsga tervezett időpontja: 2023. május 8. (hétfő).

Kérjük, a megbeszélésre hozza magával személyi igazolványátlakcímkártyájátvezetői engedélyét és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképet. Az ismeretfelújító kollégáknak a vizsga időpontjában érvényes ADR oktatási bizonyítvány is szükséges.

Hiszen Ön is tudja, az igazi gépkocsivezető veszélyes árut is tud szállítani. Ha szeretne jogosultságot szerezni veszélyes áru szállítására, vagy a közeljövőben jár le ADR oktatási igazolványa, várjuk megtisztelő jelentkezését a közel 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken

Tájékoztatásul ... következő ADR gépkocsivezető tanfolyamunk várhatóan a nyári szünet után, 2023. szeptember 3-án indul.

Bővebben ... 

GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői távoktatásos (e-learning) továbbképző

tanfolyamunkra

előzetes telefonos egyeztetést követően (20/9225-372) folyamatosan jelentkezhet.

Számítógépe előtt ülve is fel tud készülni a GKI vizsgára. Ha úgy gondolja, hogy az önálló felkészülés, az egyedi időbeosztás jobban fekszik Önnek, mint a tantermi előadások, jelentkezzen személyi igazolványávalvezetői engedélyévellakcímkártyájával, amennyiben már volt GKI kártyájával és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképpel irodánkban. A papírmunka elvégzését követően hozzáférést kap a tananyaghoz (internet hozzáférés szükséges), majd az anyag megtanulását követően tud vizsgázni a Vizsgaközpont (Pécs, Hengermalom u. 2.) számítógépes termében.

A GKI tanfolyamra történő jelentkezést optimálisan a vizsga előtt kb. 3 héttel célszerű megtenni, hogy legyen megfelelő felkészülési idő a vizsga ellőtt, és a tananyag átolvasását követően maradjon idő a tesztkérdések többszöri átismétlésére, gyakorlására is.

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges:

  • egy e-mail cím,
  • internet kapcsolat,
  • számítógép, és
  • alapfokú számítógépes ismeret (kattintani tudás).

A GKI e-learning tanfolyam demója ITT megtekinthető.

Az aktuális tanfolyamdíjainkról a tanfolyamok leírásánál ill. a tanfolyam díjak menüpontban tájékozódhat, GKI árufuvarozó (tehergépkocsi-vezetői) továbbképző tanfolyamunk díja mindösszesen 72 900 Ft.

Ha szeretné megszerezni, megújítani Gépjárművezetői Képesítési Igazolványát (GKI kártya), keressen bennünket elérhetőségeinken.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a 28 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Ne felejtse, tanfolyamaink elvégzése után nagyobb eséllyel indul versenybe a munkaerőpiacon, hiszen mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában igény van a jól képzett sofőrökre.

Bővebben ... 

A veszélyes áru szállításában közreműködő személyek (ADR 1.3) képzése előzetesen egyedileg egyeztetett időpontokban történik!

Az ADR 1.3 fejezet vonatkozó előírásai szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásokból. A képzésre az ADR előírásai szerint azon vállalkozások, intézmények dolgozóinak is szüksége van, akik pl. korlátozott mennyiségben csomagolt árukra vonatkozó mentességgel, vagy az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentességgel szállítanak veszélyes árukat.

Az ADR belföldi kihirdetéséről szóló 61/2013 (X.17.) NFM rendelet szerint a képzés megtartása legalább két évenként a résztvevők számára kötelező.

Várjuk megtisztelő jelentkezését az idén 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken. Az ADR 1.3 e-learning képzéssel kapcsolatosan tájékozódjon a https://adroktatas.hu honlapon.

Bővebben ... 

Árufuvarozó szakmai irányítói (vállalkozói)

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

 2023. szeptember 8-án pénteken 16.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyam indító megbeszélésen a tanfolyammal kapcsolatos információk átadása mellett közösen meghatározásra kerülnek a tanfolyam előadásnapjai. Előzetes tapasztalatok alapján a tanfolyam tervezett előadásnapjai: 2023. szeptember 15. (péntek), szeptember 16. (szombat), szeptember 17. (vasárnap), szeptember 22. (péntek), szeptember 23. (szombat), szeptember 24. (vasárnap), szeptember 29. (péntek), szeptember 30. (szombat), október 1. (vasárnap), a vizsga a tanfolyamot követően egyedi egyeztetéssel kerül meghatározásra (jellemzően csütörtöki napokon). A vizsga tervezett helyszíne: KAV Vizsgaközpont, Pécs, Hengermalom u. 2.

A Magyar Közlöny 2021. december 27-i számában megjelent jogszabályváltozás miatt (a 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendeletet módosították) 2022. május 21-től minden olyan díj ellenében végzett közúti árufuvarozáshoz, melyet 2,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsival végeznek - akár belföldi, akár nemzetközi forgalomban -, fuvarozói engedély szükséges (eddig ez csak a 3,5 tonna megengedett össztömeg fölötti gépkocsikra volt előírás).  

A fuvarozói engedélyhez 

  • igazolni kell a szakmai alkalmasságot
  • eleget kell tenni a jó hírnévre vonatkozó elvárásoknak és
  • le kell tenni egy pénzügyi biztosítékot. 

szakmai alkalmasságot az árufuvarozó szakmai irányítói (vállalkozói) tanfolyam elvégzésével és a hozzá tartozó vizsga letételével lehet megszerezni. A vizsga által megszerzett jogosultság 10 évre szól, utána továbbképzéssel és újabb vizsgákkal lehet meghosszabbítani. 

Ha árufuvarozó vállalkozást szeretne indítani, ha munkahelye, vállalkozása közúti árufuvarozási tevékenységet is végez és szüksége van szakmai irányítóra, ha szeretné megismerni az árufuvarozási tevékenységhez kapcsolódó szabályrendszert, ha naprakész ismeretekre vágyik a témában, várjuk tanfolyamunkon. Kérjük, hogy jelentkezése esetén még az első előadás előtt juttassa el részünkre személyi igazolványának és lakcímkártyájának másolatát.

A tanfolyam vizsgái az "Aktuális változások"-ban foglaltaktól eltérően tervezetten pécsi helyszínen lesznek!

Várjuk megtisztelő jelentkezését a közel 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ... 

ONLINE TESZT GYAKORLÁSI LEHETŐSÉG a HIR ADR Iskolában!

Az ADR gépkocsivezetői alapvizsgára (NT2-9) történő sikeres felkészülés érdekében kérdésbankot állítottunk össze, ami az érdeklődők részére a tesztidőszakban regisztráció nélkül rendelkezésre áll. Ha éppen ADR vizsgára készül, vagy csak kíváncsi jelenlegi tudására, töltse ki a teszteket, és értékelje tudását egy gombnyomással.

Bővebben ...

Nézze meg facebook oldalunkat is, a közeljövőben az ADR aktuális kérdéseivel ott is foglalkozunk!