Köszöntjük honlapunkon!

ADR gépkocsivezetői

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

2024. május 26-án vasárnap 8.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyam indító megbeszélésen a tanfolyammal kapcsolatos információk átadása mellett közösen meghatározásra kerülnek a tanfolyam előadásnapjai.

Előzetes tapasztalatok alapján az alaptanfolyam (NT2-9) javasolt előadásnapjai: 2024. június 1. (szombat), június 2. (vasárnap), június 3. (hétfő), és egy előadás közvetlenül a vizsga előtt. A vizsga időpontja a vizsgaközpont új szabályozása miatt egyedi egyeztetéssel a tanfolyam utolsó előadását követően kerül meghatározásra (tervezett időpont 2024. június 17. (hétfő).

Kérjük, a megbeszélésre hozza magával személyi igazolványátlakcímkártyájátvezetői engedélyét és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképet. Az ismeretfelújító kollégáknak a vizsga időpontjában érvényes ADR oktatási bizonyítvány is szükséges.

Ne hagyja az utolsó napokra ADR oktatási bizonyítványának megújítását!  Ha a lejárati idő előtti egy éven belül vizsgázik, az ADR oktatási bizonyítvány érvényessége a lejárattól lesz további öt évig meghosszabbítva (nem veszíti el azt az időt, amivel korábban leteszi a vizsgát). Ugyanakkor, ha az oktatási bizonyítványa lejár, úgy már nem lesz ismeretfelújító, így gyakorlati vizsgákat is kell tennie és a költségei is nőnek.

Ön is tudja ... az igazi gépkocsivezető veszélyes árut is tud szállítani. Ha szeretne jogosultságot szerezni veszélyes áru szállítására, vagy a közeljövőben (egy éven belül) jár le ADR oktatási igazolványa, várjuk megtisztelő jelentkezését az idén 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken

Bővebben ...

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR)

tanfolyamot indítunk (MÁR ELŐADÁS IS LESZ!!!)

2024. október 29-én kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni 2024. október 21. hétfő 17:00 óráig lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy a tanfolyamra hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, valamint legmagasabb iskolai végzettségének és a veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységének idejéről szóló igazolását.

A tanfolyam tervezett előadásnapjai: 2024. október 29 (kedd), október 30. (szerda), november 5. (kedd), november 6. (szerda), november 12. (kedd), november 13. (szerda), november 14. (csütörtök - 1 osztály), november 19. (kedd), november 20. (szerda), november 26. (kedd), a vizsga időpontja a vizsgaközpont új szabályozása miatt egyedi egyeztetéssel a tanfolyam utolsó előadását követően kerül meghatározásra (tervezett időpont: 2024. november 29. (péntek)).

Ha szeretné megismerni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha munkahelye, vállalkozása veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységet is végez, ha naprakész ADR ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a 2024-ben már 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ...

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó ismeretfelújító (ADR, RID, ADN)

tanfolyamot indítunk (MÁR ELŐADÁS IS LESZ!!!)

2024. november 12-én kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni 2024. november 4. hétfő 17:00 óráig lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy a jelentkezéshez hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, valamint a vizsga időpontjában még érvényes veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó bizonyítványát.

A tervezett előadásnapok: 2024. november 12. (kedd), november 13. (szerda) és november 14. (csütörtök - 1 osztály), a vizsga időpontja a vizsgaközpont új szabályozása miatt egyedi egyeztetéssel a tanfolyam utolsó előadását követően kerül meghatározásra (tervezett időpont: 2024. november 29. (péntek)).

Természetesen az ismeretfelújító biztonsági tanácsadóknak is lehetőséget biztosítunk az alaptanfolyam bármely (vagy akár minden) előadásán való részvételre.

Ne hagyja az utolsó napokra veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványának megújítását!  Ha a lejárati idő előtti egy éven belül vizsgázik, a veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványának érvényessége a lejárattól lesz további öt évig meghosszabbítva (nem veszíti el azt az időt, amivel korábban leteszi a vizsgát). Ugyanakkor, ha a bizonyítványa lejár, úgy már nem lesz ismeretfelújító, így esettanulmányt kell megoldania, szóbeli vizsgát kell tennie és a költségei is nőnek.

Tehát ha egy éven belül lejár veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványa, szeretné átismételni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha naprakész ADR (RID, ADN) ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a 2024-ben már 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ...

GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői távoktatásos (e-learning) továbbképző

tanfolyamunkra

előzetes telefonos egyeztetést követően (20/9225-372) folyamatosan jelentkezhet.

Számítógépe előtt ülve is fel tud készülni a GKI vizsgára. Ha úgy gondolja, hogy az önálló felkészülés, az egyedi időbeosztás jobban fekszik Önnek, mint a tantermi előadások, jelentkezzen személyi igazolványávalvezetői engedélyévellakcímkártyájával, amennyiben már volt GKI kártyájával és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképpel irodánkban. A papírmunka elvégzését követően hozzáférést kap a tananyaghoz (internet hozzáférés szükséges), majd az anyag megtanulását követően tud vizsgázni valamelyik kijelölt vizsgaközpont (pl. 7630 Pécs, Hengermalom u. 2.) számítógépes termében. A tanfolyam része egy öt órás szimulátoros gyakorlat is (2 óra vezetés, 3 óra figyelés), amit a vizsga előtt - egyedileg egyeztetett időpontban - teljesíteni kell.

A GKI tanfolyamra történő jelentkezést optimálisan a vizsga előtt kb. 3 héttel célszerű megtenni, hogy legyen megfelelő felkészülési idő a vizsga ellőtt, és a tananyag átolvasását követően maradjon idő a tesztkérdések többszöri átismétlésére, gyakorlására is.

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges:

 • egy e-mail cím,
 • internet kapcsolat,
 • számítógép, és
 • alapfokú számítógépes ismeret (kattintani tudás).

A GKI e-learning tanfolyam demója ITT, a regisztráció menetének leírása ITT tekinthető meg.

Ne hagyja az utolsó napokra GKI kártyájának megújítását!  Ha a lejárati idő előtti hat hónapon belül vizsgázik, a kártya érvényessége a lejárattól lesz további öt évig meghosszabbítva (nem veszíti el azt az időt, amivel korábban leteszi a vizsgát).

Ha szeretné megszerezni, megújítani Gépjárművezetői Képesítési Igazolványát (GKI kártya), keressen bennünket!

Ne felejtse, tanfolyamaink elvégzése után nagyobb eséllyel indul versenybe a munkaerőpiacon, hiszen mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában igény van a jól képzett sofőrökre.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a 2024-ben már 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

Bővebben ... 

Vizsga nélküli GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői távoktatásos (e-learning) továbbképző

tanfolyamunkra

előzetes telefonos egyeztetést követően (20/9225-372) folyamatosan jelentkezhet.

Megszületett a várva várt szabályozás! Immár Magyarországon is lehetőség van a GKI kártyával már rendelkezőknek (továbbképzőknek) vizsga nélkül GKI kártyát szerezni!

Az aktuális szabályozás szerint lehetővé vált a GKI továbbképző szaktanfolyamok vizsga nélküli elvégzése. A képzésre képzési engedéllyel és akkreditált képzési programmal rendelkezünk, így már számítógépe előtt ülve HATÓSÁGI VIZSGA NÉLKÜL is meg tudja szerezni GKI kártyáját. Ha úgy gondolja, hogy az önálló felkészülés, az egyedi időbeosztás jobban fekszik Önnek, mint a tantermi előadások, jelentkezzen személyi igazolványávalvezetői engedélyévellakcímkártyájával, GKI kártyájával és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképpel irodánkban. A papírmunka elvégzését követően hozzáférést kap a tananyaghoz (internet hozzáférés szükséges), amit átolvasva, megtanulva teljesítheti az előírt követelményeket és vizsga nélkül GKI kártyát szerezhet. A tanfolyam része egy öt órás szimulátoros gyakorlat is (3 óra vezetés, 2 óra figyelés), amit a vizsga előtt - egyedileg egyeztetett időpontban - teljesíteni kell.

A vizsga nélküli GKI továbbképző tanfolyamra történő jelentkezést optimálisan már a lejárati idő előtti hat hónapon belül megteheti, a kártya érvényessége a lejárattól lesz további öt évig meghosszabbítva (nem veszíti el azt az időt, amivel korábban jelentkezik).

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges:

 • egy e-mail cím,
 • internet kapcsolat,
 • számítógép, és
 • alapfokú számítógépes ismeret (kattintani tudás).

A GKI e-learning tanfolyam demója ITT megtekinthető.

A vizsga nélküli GKI továbbképző tanfolyamok esetén a vizsgadíj helyett a vizsgadíjakkal megegyező mértékű felügyeleti díjat kell fizetni a közlekedési hatóság részére. Az aktuális tanfolyamdíjainkról a tanfolyamok leírásánál ill. a tanfolyam díjak menüpontban tájékozódhat, a vizsga nélküli GKI árufuvarozó (tehergépkocsi-vezetői), és a vizsga nélküli GKI autóbuszvezetői továbbképző tanfolyamunk díja kártyával, felügyeleti díjjal mindösszesen 134 900 Ft.

Ha szeretné megszerezni, megújítani Gépjárművezetői Képesítési Igazolványát (GKI kártya), keressen bennünket!

Várjuk megtisztelő jelentkezését a 2024-ben már 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

Ne felejtse, tanfolyamaink elvégzése után nagyobb eséllyel indul versenybe a munkaerőpiacon, hiszen mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában igény van a jól képzett sofőrökre.

Bővebben ... 

Árufuvarozó vállalkozói és autóbuszos személyszállító vállalkozói (szakmai irányítói) távoktatásos (e-learning) alap és továbbképző

tanfolyamainkra

folyamatosan jelentkezhet az ország bármely pontjáról.

Számítógépe előtt ülve is fel tud készülni a szakmai irányítói vizsgákra. Ha úgy gondolja, hogy az önálló felkészülés, az egyedi időbeosztás jobban fekszik Önnek, mint a tantermi előadások, keressen bennünket. A jelentkezéshez szükség lesz személyi igazolványára és lakcímkártyájára, ezek másolatát juttassa el hozzánk (személyesen, vagy e-mailben). A papírmunka elvégzését követően hozzáférést kap a tananyaghoz (internet hozzáférés szükséges), majd az anyag megtanulását követően tud vizsgázni az ország bármelyik vizsgaközpontjában.

A szakmai irányítói tanfolyamra történő jelentkezést optimálisan a vizsga előtt 3 - 4 héttel célszerű megtenni, hogy legyen megfelelő felkészülési idő a vizsga ellőtt, és a tananyag átolvasását követően maradjon idő a gyakorlására is.

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges:

 • egy e-mail cím,
 • internet kapcsolat,
 • számítógép, és
 • alapfokú számítógépes ismeret (kattintani tudás).

Az árufuvarozó-vállalkozás szakmai irányítói képzés demója ITT, az autóbuszos személyszállító vállalkozás szakmai irányítói képzés demó változata pedig ITT megtekinthető.

Az aktuális tanfolyamdíjainkról a tanfolyamok leírásánál ill. a tanfolyam díjak menüpontban tájékozódhat.

Lehetséges vizsgahelyszínek:

 • 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19/a.
 • 7400 Kaposvár, Vásártéri u. 2.
 • 4400 Nyíregyháza, Törzs u. 108.
 • 1195 Budapest, Vas Gereben u. 2-4.
 • 2600 Vác, Arató u. 20. 9028 Győr, Tatai u. 3.
 • 4024 Debrecen, Széchenyi u. 46/B.
 • 9700 Szombathely, Wesselényi u. 7.

Ha szeretné megfelelő tudással irányítani vállalkozását, vagy csak szeretne megfelelni a jogszabályi előírásnak, keressen bennünket!

Várjuk megtisztelő jelentkezését a 2024-ben már 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

Bővebben ...

A veszélyes áru szállításában közreműködő személyek (ADR 1.3) képzése előzetesen egyedileg egyeztetett időpontokban történik!

Az ADR 1.3 fejezet vonatkozó előírásai szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásokból. A képzésre az ADR előírásai szerint azon vállalkozások, intézmények dolgozóinak is szüksége van, akik pl. korlátozott mennyiségben csomagolt árukra vonatkozó mentességgel, vagy az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentességgel szállítanak veszélyes árukat.

Az ADR belföldi alkalmazásáról szóló 39/2021. (VII. 30.) ITM rendelet előírásai szerint az ADR 1.3 szerinti oktatásokat csak a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó, hatályos bizonyítvánnyal rendelkező veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó tarthatja.

A vonatkozó rendelet szerint a képzést ismeretfelújító oktatás keretében rendszeresen ki kell egészíteni az előírásokban történt változásokkal. Az ismeretfelújító oktatást legkésőbb az előző oktatást követő második év végéig meg kell tartani, tehát az ADR 1.3 szerinti veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó által tartott oktatás érvényessége a kiállítást követő második év december 31.

Az ADR-ben meghatározott kritériumokat kielégítő baleset vagy káresemény bekövetkezése esetén a balesetben vagy annak okozásában érintett munkavállalók részére 30 napon belül soron kívüli oktatást kell tartani.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a közel 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken. Az ADR 1.3 e-learning képzéssel kapcsolatosan tájékozódjon a https://adroktatas.hu honlapon.

Bővebben ... 

ONLINE TESZT GYAKORLÁSI LEHETŐSÉG a HIR ADR Iskolában!

Az ADR gépkocsivezetői alapvizsgára (NT2-9) történő sikeres felkészülés érdekében kérdésbankot állítottunk össze, ami az érdeklődők részére a tesztidőszakban regisztráció nélkül rendelkezésre áll. Ha éppen ADR vizsgára készül, vagy csak kíváncsi jelenlegi tudására, töltse ki a teszteket, és értékelje tudását egy gombnyomással.

Bővebben ...

Nézze meg facebook oldalunkat is, a közeljövőben az ADR aktuális kérdéseivel ott is foglalkozunk!