Szállítás (1) teszt

 

A válaszok előtti megfelelő checkbox kiválasztásával töltse ki a tesztlapot, majd az "ELLENŐRZÉS" gombra kattintva értékelje tudását. A tesztlap kitöltéséhez sok sikert kíván a HIR ADR Iskola.

1) Két különböző veszélyes árut tartalmazó küldeménydarab pótkocsis szerelvénnyel történő együtt szállítása esetén, ha az egyik áru a gépes kocsira, a másik a pótkocsira kerül, megfelel-e az ADR előírásainak, ha a szállítmányhoz kapott egy darab fuvarokmányban az alábbi adatok vannak: „UN 3222 B TÍPUSÚ ÖNREAKTÍV SZILÁRD ANYAG (2-DIAZO-1-NAFTOL4-SZULFONIL-KLORID) 4.1 (1)¸ (B)”¸ „UN 3220 PENTAFLUOR-ETÁN (R 125 HŰTŐGÁZ) 2.2¸ (C/E)”

Kérem, jelölje be a helyes választ.

2) Két különböző veszélyes árut tartalmazó küldeménydarab pótkocsis szerelvénnyel történő együtt szállítása esetén, ha az egyik áru a gépes kocsira, a másik a pótkocsira kerül megfelel-e az ADR előírásainak, ha a szállítmányhoz kapott egy darab fuvarokmányban az alábbi adatok vannak: „UN 3174 TITÁN-DISZULFID 4.2¸ III¸ (E)”¸ „UN 3220 PENTAFLUOR-ETÁN (R 125 HŰTŐGÁZ) 2.2¸ (C/E)”

Kérem, jelölje be a helyes választ.

3) Amennyiben küldeménydarabos szállítás estén az áru jelölése nem az ADR-nek, hanem a tengeri előírásoknak felel meg, az alábbiak közül milyen különleges bejegyzést tartalmazhat a fuvarokmány?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

4) Amennyiben küldeménydarabos szállítás estén az áru jelölése nem az ADR-nek¸ hanem a légi előírásoknak felel meg¸ az alábbiak közül milyen különleges bejegyzést tartalmazhat a fuvarokmány?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

5) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 1299 TERPENTIN, 3, III, (D/E)”. Az áru acélhordókban van, a hordók kódolása: „UN 1A1/X1,4/150/10/D/BAM 1234”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett hordókban?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

6) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 1299 TERPENTIN, 3, III, (D/E)”. Az áru műanyag hordókban van, a hordók kódolása: „UN 1H1/Y1,4/150/10 14/D/BAM 1234”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett hordókban?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

7) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 1299 TERPENTIN, 3, III, (D/E)”. Az áru műanyag hordókban van, a hordók kódolása: „UN 1H1/Z1¸4/150/05 05/D/BAM 1234”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett hordókban?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

8) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 1297 TRIMETIL-AMIN VIZES OLDAT, 3 (8), I, (C/E)”. Az áru acélhordókban van, a hordók kódolása: „UN 1A1/Z1,4/150/05/D/BAM 1234”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett hordókban?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

9) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 1297 TRIMETIL-AMIN VIZES OLDAT, 3 (8), I, (C/E)”. Az áru acélhordókban van¸ a hordók kódolása: „UN 1A1/Y1,4/150/05/D/BAM 1234”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett hordókban?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

10) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 1297 TRIMETIL-AMIN VIZES OLDAT¸ KÁRMENTŐ CSOMAGOLÁS¸ 3 (8)¸ PG I¸ (C/E)”. Az áru acélhordókban van¸ a hordók kódolása: „UN 1A2T/Y250/S/05/D/BAM 1234”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett hordókban?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

11) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 2322 TRIKLÓR-BUTÉN, 6.1, II, (D/E)”. Az áru IBC-kben van, a kódolásuk: „UN 31HA1/Y/02 09/Mulder 123/10800/1200”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett IBC-kben?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

12) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 2322 TRIKLÓR-BUTÉN, 6.1, II, (D/E)”. Az áru IBC-kben van, a kódolásuk: „UN 31HA1/Z/02 10/Mulder 123/10800/1200”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett IBC-kben?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

13) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 2322 TRIKLÓR-BUTÉN, 6.1, II, (D/E)”. Az áru IBC-kben van¸ a kódolásuk: „UN 31HA1/X/02 15/Mulder 123/10800/1200”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett IBC-kben?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

14) A szállított veszélyes áruhoz tartozó fuvarokmányban az árura vonatkozó bejegyzés: „UN 2814 EMBEREKRE ÁRTALMAS FERTŐZŐ ANYAG (Brucella abortus)¸ 6.2¸ (E)”. Az áru papírlemez ládában van¸ a kódolása: „UN 4G/CLASS 6.2/14/S/SP-9989-ERIKKSON”. A megadott információk alapján a fuvarokmányban szereplő anyag Ön szerint elszállítható a jelzett ládában?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

15) Hány fokra célszerű előhűteni egy -15 °C szabályozási hőmérséklet mellett szállítható önreaktív anyagot szállító fog hűtőjárművet a rakodás megkezdése előtt?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

16) Hány fokra célszerű előhűteni egy -20 °C szabályozási hőmérséklet mellett szállítható önreaktív anyagot szállító fog hűtőjárművet a rakodás megkezdése előtt?

Kérem, jelölje be a helyes választ.

Teszt eredmények

A kiértékeléshez kattintson az ELLENŐRZÉS feliratra.

Hallgatóink írták

 

A tanfolyam felépítése jól kigondolt, az előadássorozat végére kerek egésszé formálódik a tudásanyag, így az ADR használatának logikája elsajátításra kerül. Folyamatos visszakérdezések, tesztek segítenek azon "finomságok" rögzülésében, amelyek a napi használat során nem biztos, hogy előkerülnek, de a számonkérés során felmerülhetnek. Mindemellett baráti légkörben, de megfelelő figyelemmel zajlik az oktatás.

G. Gábor - Győr

 

Másodszor vagyok itt, most már felújítós Tanácsadóként ültem végig a tanfolyamot, ugyanabban a kedves "családias" légkörben, szép és nyugodt környezetben, ami először is megfogott. Ha lesz lehetőségem rá harmadszorra is idejövök majd. Komoly tudást, szakértelmet kaptam az iskola vezetőjétől és a téma kiváló szakértőjétől, aki sokat segített abban, hogy ezt a nehéz anyagot elsajátíthassam és hogy akadály nélkül túljussak az egyáltalán nem könnyű vizsgákon. Köszönök mindent!

K. Tamás - Székesfehérvár

 

További vélemények ...